spot_img
spot_img

Брчко: Утврђена дефицитарна занимања за нову школску годину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на својој данашњој редовној сједници усвојила је Одлуку о одобравању текуће донације и усвајању Програма утрошка средстава за финансирање удружења грађана Брчко дистрикта Босне и Херцеговине проистеклих из протеклих ратова XX вијека од посебног интереса за 2023. годину на приједлог Одјељења за стручне и административне послове.

Како је наведено у Одлуци, донација се одобрава непрофитним организацијама за финансирање удружења грађана Брчко дистрикта Босне и Херцеговине која за циљ имају заштиту права и интереса демобилисаних бораца, дефинисање, остваривање и праћење остваривања права бораца заробљених, погинулих и несталих бораца и цивилних жртава проистеклих из протеклих ратова XX вијека од посебног интереса за 2023. годину у укупном износу од 390.000,00 КМ.

На приједлог Одјељења за образовање усвојена је Одлука о утврђивању дефицитарних занимања за школску 2023/2024. годину, а то су занимања III степена: заваривач-варилац и инсталатер/ауто-лимар (смјер машинство и обрада метала), електричар (електротехника), возач моторних возила (саобраћај) и кухар-кувар (угоститељство и туризам).

Влада је такође усвојила Одлуку о успостављању и ажурирању Регистра дијаспоре Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на приједлог Одјељења за европске интеграције и међународну сарадњу.

Сврха успостављања Регистра је систематско прикупљање, вођење и обрада података о физичким и правним лицима у дијаспори ради развијања и јачања сарадње Дистрикта са дијаспором, те међусобног повезивања и сарадње дијаспоре поријеклом из Дистрикта. Субјекти уписа у поменути регистар су физичка лица која имају пребивалиште или боравиште у дијаспори, а која су поријеклом из Дистрикта и правна лица чији је власник или оснивач поријеклом из Дистрикта.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img