spot_img
spot_img

Brčko: Usvojena Strategija za mlade

spot_img
spot_img

Skupština Brčko distrikta usvojila je na 39. redovnoj sjednici Strategiju za mlade za period 2022–2026. godina.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da Strategija za mlade Brčko distrikta sama po sebi ne rješava probleme mladih te da je potrebno izraditi akcione planove i angažovati relevantna Vladina odjeljenja da bi Strategija zaživjela.

„Zajedno sa reformom javne uprave treba sagledati rješenja gdje bi se sva ova pitanja vezana za mlade, porodicu i sport objedinila kroz jedan organizacioni oblik – odsjek ili odjeljenje. Siguran sam da bi to bio način za efikasnije rješavanje sve te problematike koja danas opterećuje mlade“, rekao je Milić.

(Sada već bivši) šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta Nedim Hamzabegović rekao je da Strategija sadrži niz mjera, prije svega, formiranje odsjeka za mlade pri Vladinom Pododjeljenju za podršku mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama i sprovođenje programa zapošljavanja i samozapošljavanja mladih.

Skupština je usvojila zaključak kojim se obavezuje Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ da u roku od petnaest (15) dana sačini predlog mjera za subvencionisanje cijene električne energije za krajnje potrošače kako bi se umanjio teret najavljenog poskupljenja.

Na 39. redovnoj sjednici Skupštine, u drugom čitanju, usvojene su izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti u Brčko distriktu kao i Zakon o socijalnom stanovanju po kojem će zahtjev za korišćenje socijalnog stana moći da podnesu svi koji imaju veoma mala primanja i nisu u mogućnosti da obezbijede adekvatno mjesto za stanovanje.

Za naredno zasjedanje odgođena je Informacija u vezi sa realizacijom projekta izgradnje glavnog transportnog cjevovoda Plazulje–Potočari i pokretanjem procedure za dodatno kreditno zaduženje od 6.500.000 evra kako bi se obezbijedilo prisustvo projektanta Evropske banke za obnovu i razvoj s ciljem da da adekvatna obrazloženja na sve primjedbe koje su upućene predlagaču ove tačke.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img