Brčko: Usvojena odluku o pomoći privredi u iznosu od 5,5 miliona KM

Vlada Brčko distrikta BiH na 98. vanrednoj telefonskoj sjednici usvojila je Odluku o izmjenama i dopunama Budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu na osnovu koje se u budžetu Brčko distrikta BiH za 2020. godinu uvećava finansiranje u ukupnom iznosu od 5.500.000 KM.

Sredstva se raspoređuju na Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu za subvenicije privatnim preduzećima i preduzetnicima u skladu sa Programom mjera za sanaciju šteta u privrednim subjektima Brčko distrikta BiH nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane korona virusom. Navedeno uvećanje finansiranja odnosi se na finansiranje iz sredstava neraspoređenog viška prihoda nad rashodima za 2019. godinu.

Ukupan Budžet Brčko distrikta BiH za 2020. godinu će iznositi 261.739.993 KM. Članovi Vlade usvojili su Odluku o odobravanju izdvajanja novčanih sredstava rezervi Budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u svrhu pomoći radu Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici usvojila je i Odluku o odobravanju izdvajanja novčanih sredstava u iznosu od 30 000 KM iz sredstava rezervi Budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u svrhu pomoći Republici Hrvatskoj, gradu Zagrebu, u akciji “Zajedno za Zagreb”.

Usvojene su i izmjene i dopune Poslovnika o načinu rada i rukovođenju štabom za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime