spot_img
spot_img

Влада усвојила одлуку за расподјелу средстава за бањско-климатско лијечење пензионера

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ на 40. редовној сједници усвојила је Приједлог одлуке о утврђивању критеријума за расподјелу средстава на име гранта Удружењу пензионера ПИО/МИО Федерације БиХ и Удружењу пензионера Републике Српске за бањско-климатско лијечење пензионера, као и Програм утрошка средстава за поменуте грантове. За свако удружење издвојено је по 50 000 КМ.

Одабир пензионера врше мјесни одбори Удружења пензионера ПИО/МИО ФБиХ и Удружења пензионера Републике Српске, уз коначну сагласност предсједништва удружења пензионера. Кумулативни критеријуми којим ће се поводити мјесни одбори удружења пензионера приликом одабира пензионера су: дужина статуса пензионера, препорука љекара специјалисте, висина пензије до и са 400,00 КМ, чланство у удружењу пензионера са плаћеном чланарином те да одлазак на бањско-климатско лијечење није коришћен посредством удружења пензионера у претходном периоду од пет до шест година. “Након што је Влада данас донијела одлуке, удружењима ће бити пребачена средстава и они могу вршити одабир пензионера у складу са критеријумима”, истакла је Наташа Стевановић, шефица Пододјељења за социјалну заштиту.

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је Приједлог одлуке о усвајању критеријума и процедури за додјелу грантова за суфинансирање пројеката Европске уније и других донатора. Шефица Одјељења за европске интеграције и међународну сарадњу Делфа Дејановић истакла је да је издвојен износ за ове намјене 50 000 КМ. “Након усвајања одлуке Одјељење ће расписати јавни позив на који се могу пријавити све невладине организације које имају сједиште у дистрикту и које имплементирају те пројекте у Брчком, а ради се о пројектима које финансира ЕУ и други донатори. Влада ће суфинансирати те пројекте у максималном износу појединачног пројекта до 15 000 КМ”, истакла је Делфа Дејановић.

Чланови Владе усвојили су Смјернице за израду нацрта закона о Пореској управи Брчко дистрикта БиХ, одобрили Смјернице за израду нацрта правилника о оцјењивању способности лица у поступку остваривања права из социјалне заштите као и Смјернице за израду нацрта закона о измјенама и допунама закона о безбједности и заштити здравља радника на раду.

На 40. редовној сједници усвојен је Приједлог одлуке о именовању и учествовању контакт лица у припреми активности за будуће интервенције у склопу ИПА програмирања за 2019. годину. Разматрајући тачку дневног реда у вези са обавјештењем Правобранилаштва Брчко дистрикта БиХ о току парничног поступка који се води пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ у правној ствари тужитеља ЈП “Комунално Брчко” против туженог Брчко дистрикта БиХ, ради дуга за извршене услуге, Влада је донијела закључак да Одјељење за пољопривреду, шумарство и водопривреду са Правобранилаштвом припреми неопходне податке у вези са конкретним спором, како би Правобранилаштво у складу са својим надлежностима поступало у даљем току поступка.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img