spot_img
spot_img

Брчко: Усвојен Закон о електричној енергији

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На 15. редовној сједници Скупштина Брчко дистрикта усвојила је, у другом читању, Закон о јавној имовини Брчко дистрикта те Закон о електричној енергији.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић рекао је да је доношењем Закона о електричној енергији грађанима омогућено да могу да производе електричну енергију алтернативним начинима за своје потребе, а да ће вишак произведене енергије моћи да продају.

„Колико је данас важна електрична енергија, колико је важно утопљавање објеката и бринути се о природним, обновљивим изворима енергије мислим да је познато свима. И ми би морали дати свој потпуни допринос. Свакако, ту ће се моћи наћи одређени интереси код одређених предузетника, који ће моћи инсталирати већи број соларних панела“, истакао је Филиповић.

У другом читању усвојене су и измјене и допуне Закона о ловству Брчко дистрикта, измјене и допуне Закона о власништву и другим стварним правима, Закона о платама и накнадама запослених у правосуђу као и правобраниоца и замјеника правобраниоца у Правобранилаштву Брчко дистрикта БиХ.

На 15. редовном засједању Скупштина је усвојила и низ одлука о утврђивању јавног интереса које се односе на изградњу канализационих мрежа, далековода, путне инфраструктуре те располагања пословним просторима без накнаде у корист удружења грађана и организација.

На сједници је, између осталог, разматран предлог буџета за 2022. годину и усвојен је извјештај о извршењу буџета Брчко дистрикта за прву половину ове године.

Преосталих једанаест тачака дневног реда 15. редовног засједања посланици ће разматрати 10. новембра.

Прије 15. редовног засједања, Скупштина је окончала 14. редовну сједницу.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img