spot_img
spot_img

Brčko: Uskoro će biti gotovo glavno idejno rješenje za autobusku stanicu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nakon što je Vlada Brčko distrikta BiH usvojila idejno rješenje za izgradnju autobuske stanice uputila je zahtjev Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH da u naredna dva mjeseca uradi i glavno projektno rješenje autobuske stanice koja bi se nalazila na istoj lokaciji.

„Kada završimo glavno idejno rješenje bit će stvorene prostorne i projektne pretpostavke da Vlada Brčko distrikta može finansirati projekat ili da obezbijedi investitora kroz javno-privatno partnerstvo“, rekao je Ismet Dedeić direktor Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj, te je dodao bi vrijednost radova na izgradnji autobuske stanice iznosili između 4 i 5 miliona KM.

Prema njegovim riječima autobuska stanica bi sadržavala nekoliko dolaznih i odlaznih perona, sanitarne čvorove, čekaonice, biletarnice, radne prostorije i ostale usluge i sve ono što je u potrebi putnika. On ističe da bi bila jedna od savremenijih i modernijih autobuskih stanica u BiH kakvu grad i zaslužuje.

„Prije svega autobuska stanica mora biti u nečijoj nadležnosti, mi sada nemamo javnog prevoznika koji bi praktično bio nosilac investicije koji bi organizovao gradnju i stabilne izvore za poslovanje. U ovoj situaciji to ipak mora biti komunalni objekat jer su se promijenili redovi vožnje, prevoznik nema obavezu da dođe na autobusku stanicu gdje bi se naplatila stanična usluga“, istakao je Dedeić.

U prijeratnom vremenu autobuska stanica je služila velikom broju putnika koji su koristili usluge lokalnog prevoza i tranzita. Dedeić je zaključio da je neophodno izgraditi jednu modernu i savremenu autobusku stanicu sa svim potrebnim sadržajima koja bi služila građanima Brčko distrikta.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img