Brčko: Uručene diplome za najbolje učenike i nastavnike osnovnih škola

U organizaciji Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH danas je u Domu kulture u Brčkom održana svečanost povodom desete, jubilarne, smotre đaka pobjednika osnovnih škola Brčko distrikta BiH za školsku 2018/2019. godinu i dodijeljeno devedeset diploma učenicima i nastavnicima.

Diplome kao i zahvalnice organizacijama koje su u ovoj školskoj godini ostvarile uspješnu saradnju sa brčanskim osnovnim školama dodijelio je šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović koji je čestitao učenicima na ostvarenim pozitivnim rezultatima.

„Danas je ujedno i prilika da pokažemo kako se u Odjeljenju za obrazovanje radi i koliko se truda ulaže, ali i da uručimo priznanja za rad kako učenicima tako i nastavnicima. Ove godine izlazimo iz okvira distrikta i učenici su pokazali svoje kvalitete i osvojili zapažene rezultate što govori o kvalitetu obrazovnog sistema u distriktu”, kazao je Osmanović u svom obraćanju.

Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Mara Matkić kazala je da su se ove godine đaci osnovnih škola takmičili u 17 disciplina i da su učestvovala 1.154 učenika.

„Ovo je deseta jubilarna smotra najuspješnijih učenika osnovnih škola u distriktu kako bismo javnosti ukazali na naše najuspješnije učenike, ali i da motivišemo one manje uspješne kako bi i oni postigli bolje rezultate u granicama svojih mogućnosti. Podsjećam, ove godine su naše odbojkašice postale prvakinje Zapadnog Balkana, učenici specijalnog odjeljenja, tj. učenici sa posebnim potrebama su prvaci Specijalne olimpijade, takođe, jedan učenik osvojio je drugo mjesto na državnom prvenstvu iz njemačkog jezika, a i mnogi drugi u najboljem svjetlu predstavili su naše škole i Brčko distrikt BiH. Postignuti uspjeh trebamo vrednovati”, kazala je šefica Matkić.

Svečanosti danas su prisustvovali i direktor organizacije “Save the children” za Sjeverozapadni Balkan Andrea Žeravčić, predstavnik ITF i ECDR-a Martin Silič iz Slovenije, predsjednik i generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić i Milutin Popović, predstavnik Centra za održivi razvoj, predsjednik Udruženja građana “Od sebe za druge”, Brčko, te predstavnici brčanske vlasti, nastavnici i roditelji đaka osnovnih škola Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime