spot_img
spot_img

Brčko: U toku su radovi na rekonstrukciji nekoliko značajnih saobraćajnica

spot_img
spot_img

Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta ove godine je započeo sa značajnim kapitalnim projektima u niskogradnji, a koji se tiču rekonstrukcije i izgradnje vrlo važnih saobraćajnica. U toku su radovi na rekonstrukciji puteva na dvije lokacije na području Distrikta čija je novčana vrijednost oko 1.500.000 KM.

Šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović kazao je kako je Bukvičko brdo, na regionalnom putu Brčko-Cerik, svakako dionica ceste koja je najznačajnija i za čiju je rekonstrukciju izdvojeno oko 750.000 KM.

„Iako je ugovoreni rok za završetak radova na ovoj dionici 90 dana, odnosno do 31. oktorbra tekuće godine, očekujemo prema dosadašnjoj dinamici rada, da će ova saobraćajnica biti završena i puštena u saobraćaj već narednog mjeseca“, dodao je Stjepanović.

Budući da je ova dionica u potpunosti zatvorena u dužini od 1.040 metara, saobraćaj se usmjerava alternativnim pravcima, što dodatno otežava kretanje vozila s obzirom na to da je u toku i sezona godišnjih odmora. Ratko Stjepanović pojašnjava da su upravo sada najpovoljniji uslovi za izvođenje ovih radova jer je prva polovina godine bila izrazito kišovita i nepovoljna za izvođenje građevinskih radova.

„U toku su radovi i na magistralnom putu u mjestu Gluhakovac i Grbavica u dužini od oko 700 metara ukupne vrijednosti oko 770.000 maraka, a krajnji rok za njihovo izvođenje je 45 dana. Saobraćaj na ovoj dionici odvija se naizmjenično jednom trakom dok se potpuno zatvaranje ove dionice očekuje u fazi njenog asfaltiranja“, naglasio je Stjepanović.

Ovih dana Odjeljenje za javne poslove brčanske Vlade uvešće u posao izvođača radova i na magistralnom putu Tuzla-Orašje, na dionici od Gornjih Hrgova prema Brčkom u dužini od oko 700 metara.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img