Брчко: У току су радови на реконструкцији неколико значајних саобраћајница - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: У току су радови на реконструкцији неколико значајних саобраћајница

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за јавне послове Владе Брчко дистрикта ове године је започео са значајним капиталним пројектима у нискоградњи, а који се тичу реконструкције и изградње врло важних саобраћајница. У току су радови на реконструкцији путева на двије локације на подручју Дистрикта чија је новчана вриједност око 1.500.000 КМ.

Шеф Одјељења за јавне послове Ратко Стјепановић казао је како је Буквичко брдо, на регионалном путу Брчко-Церик, свакако дионица цесте која је најзначајнија и за чију је реконструкцију издвојено око 750.000 КМ.

„Иако је уговорени рок за завршетак радова на овој дионици 90 дана, односно до 31. окторбра текуће године, очекујемо према досадашњој динамици рада, да ће ова саобраћајница бити завршена и пуштена у саобраћај већ наредног мјесеца“, додао је Стјепановић.

Будући да је ова дионица у потпуности затворена у дужини од 1.040 метара, саобраћај се усмјерава алтернативним правцима, што додатно отежава кретање возила с обзиром на то да је у току и сезона годишњих одмора. Ратко Стјепановић појашњава да су управо сада најповољнији услови за извођење ових радова јер је прва половина године била изразито кишовита и неповољна за извођење грађевинских радова.

„У току су радови и на магистралном путу у мјесту Глухаковац и Грбавица у дужини од око 700 метара укупне вриједности око 770.000 марака, а крајњи рок за њихово извођење је 45 дана. Саобраћај на овој дионици одвија се наизмјенично једном траком док се потпуно затварање ове дионице очекује у фази њеног асфалтирања“, нагласио је Стјепановић.

Ових дана Одјељење за јавне послове брчанске Владе увешће у посао извођача радова и на магистралном путу Тузла-Орашје, на дионици од Горњих Хргова према Брчком у дужини од око 700 метара.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img