spot_img
spot_img

Brčko: U toku prikupljanje potvrda iz banaka o tekućim računima za dodjelu donacija starijim osobama

spot_img
spot_img
spot_img

U cilju realizacije Odluke o odobravanju Programa utroška sredstava donacija pojedincu po osnovu Sporazuma o finansiranju godišnjeg Akcionog plana u prilogu Paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan, Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH trenutno vrši prikupljanje potvrda iz banaka o tekućim računima osoba starijih od 55 godina koje se nalaze na evidenciji za nezaposlene.

Ova aktivnost se provodi u saradnji brčanskog Zavoda za zapošljavanje i Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge s ciljem podizanja svijesti u javnosti o energetskoj održivosti i dodjele donacija nezaposlenim osobama starijim od 55 godina. Tamara Duvnjak Mitrović direktorica Zavoda za zapošljavanje rekla je da se na evidenciji za nezaposlene osobe nalazi ukupno 2.776 osoba koja spadaju u kategoriju za dodjelu donacija od strane Evropske unije te pojasnila kome će donacije biti dodijeljene.

„Pravo na donatorsku pomoć imaju žene sa navršenih 55 godina, odnosno rođene do 01.10.1968. godine i starije i za muškarci sa navršenih 60 godina, odnosno rođeni do 01.10.1963. godine i stariji“, rekla je Tamara Duvnjak Mitrović, direktorica Zavoda za zapošljavanje.

Mitrović ističe da je trenutni poziv pripremna aktivnost prije same realizacije programa i dodjele donacija s obzirom da Vlada Brčko distrikta BiH još nije usvojila Odluku jer ne postoji još egzaktan broj korisnika, zbog čega se i radi revizija. Ona kaže da je revizija ujedno i prilika da se ažurira postojeća baza podataka osoba koje se nalaze na evidenciji za nezaposlene osobe, a koja će uveliko značiti prilikom realizacije novih programa.

Osobe koje spadaju u kategoriju za dodjelu donacija, odnosno žene starije od 55 godina i muškarci stariji od 60 godina dužni su da se evidentiraju na Zavodu za zapošljavanje i potvrde o bankovnim računima da dostave najkasnije do 14.11.2023. godine.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img