spot_img
spot_img

Brčko: U srijedu redovna sjednica Skupštine

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Skupština Brčko distrikta će u srijedu, 15. marta, održati 40. redovnu sjednicu za koju je na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova i predstavnika Vlade Distrikta utvrđen dnevni red.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da u prispjelim materijalima nema nacrta zakona, ali da će se na dnevnom redu naći važne tačke koje se tiču stvaranja pretpostavki za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Skupština će imati priliku, kaže Milić, da razmotri izvještaje o radu u prošloj godini Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, šefa Policije, kao i Nezavisnog odbora za izbor šefa Policije i njegovog zamjenika.

Milić je istakao da će, što se tiče zahtjeva za smjenu gradonačelnika koji je 1. marta podnijela grupa bošnjačkih poslanika te njihovog zahtjeva za sazivanje vanredne sjednice na ovu temu, Stručna služba Skupštine vidjeti koliko su ti zahtjevi u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine i odlučiti da li će ova tačka biti uvršćena u dnevni red najavljenog redovnog zasjedanja ili će biti zakazana vanredna sjednica.

„To bi se moglo znati već sutra“, rekao je Milić.

Milić je napomenuo da prema Poslovniku o radu Skupštine predsjednik Skupštine je dužan da sazove sjednicu na kojoj će se razmatrati i usvajati zahtjev za smjenu gradonačelnika, u roku ne kraćem od deset i ne dužem od trideset kalendarskih dana od dana kada je zahtjev podnesen.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img