Брчко: У петак Конференција омладинског предузетништва - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: У петак Конференција омладинског предузетништва

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Вијеће/Савјет младих Брчко дистрикта БиХ, у партнерству са Економском факултетом у Брчком Универзитета у Источном Сарајеву и Заводом за запошљавање Брчко дистрикта БиХ, проводи пројекат под називом „Школа омладинског предузетништва“ који се реализује у оквиру пројекта „Активизам, ангажман и одговорна рјешења (MAKERS) којег проводи Развојни програм Уједињених нација (UNDP) уз подршку Портицус фондације.

У склопу активности чија је реализација предвиђена наведеним пројектом, у Брчком ће у петак, 14.10.2022. године, од 12:00-16:00х, у великом амфитеатру Економског факултета у Брчком бити одржана „Конференција омладинског предузетништва“. По први пут ће, на овај начин, у нашем граду бити говора о омладинском предузетништву, онаквом какво оно јесте: пуно изазова, проблема, али и прилика и сјајних тренутака.

Након регистрације учесника и свечаног отворења конференције присутнима ће се обратити 5 мотивационих говорника који ће говорити на тему предузетништва код младих и подијелити своја искуства.

Циљ је, како истиче Владимир Каностревац, потпредсједник Вијећа/Савјета младих Брчко дистрикта БИХ, у позитивном свјетлу представити омладинско предузетништво, те Програм самозапошљавања у привреди Брчко дистрикта БиХ, као један од најбољих програма за покретање сопственог бизниса на подручју Босне и Херцеговине.

“Вјерујем да је ово сјајна прилика за младе људе из нашег града који размишљају о покретању сопственог пословања, да науче нешто више о томе како то изгледа у пракси, које су препреке које се могу превазићи, али и да остваре бројне корисне контакте из разних сфера пословања”, додаје Каностревац.

Из Вијећа/Савјета младих истичу да ће током конференције посебан акценат бити стављен на интернет предузетништво, друштвене мреже и онлајн маркетинг као области које доживљавају велику експанзију у свијету, па и код нас, а нарочито код младих особа.

У оквиру пројекта „Школа омладинског предузетништва“, у наредних мјесец дана, биће одржана и серија од 6 радионица на тему „Роботике и 3Д моделовања“ и 8 радионица на тему „Омладинског предузетништва“ које су отворене за све заинтересоване младе особе. Учешће у радионицама је бесплатно, а због ограничености броја учесника на радионицама позивају се сви заинтересовани да доставе своје пријаве путем мејла: vijecemladihbd@gmail.com.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img