spot_img
spot_img

Брчко: У мјесној заједници Брка дугорочно ријешен проблем водоснабдијевања

spot_img
spot_img

Радови на пројекту изградње инфраструктуре, тачније повезивање МЗ Брка и Индустријске зоне McGovern на водоводни систем успјешно су окончани, те је на том локалитету пуштена у рад препумпна станица коју су данас обишли градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић и шеф Одјељења за комуналне послове Мајазудин Вехабовић.

„Влада је, од почетка свог мандата, водила рачуна да се интензивирају активности на рјешавању проблема водоснабдијевања у свим мјесним заједницама у којима је то неопходно и биљежимо добре резултате. Данас смо овдје да потврдимо рјешавање питања водоснабдијевања Индустријске зоне McGovern и МЗ Брка, а ускоро ћемо приступити рјешавању овог питања у Грбавици и у западним мјесним заједницама“, изјавио је градоначелник Кадрић те је додао да се активности око изградње главног транспортног цјевовода такођеприводе крају.

Шеф Одјељења за комуналне послове Мајазудин Вехабовић истакао је важност овог пројекта, у погледу рјешавања дугогодишњег проблема водоснабдијевања у МЗ Брка. „Укупна вриједност овог пројекта износи око 409.000,00 КМ. Ова пумпна станица обезбјеђује добар притисак воде за грађане Брке, а састоји се од три пумпе по 7,5 kWи свака засебно може да упумпа у систем по 6,5 литара у секунди, а то је много више од пројектоване потрошње за ово насеље која износи око 11 литара у секунди“, објаснио је Вехабовић.

Предсједник МЗ Брка Зехрудин Пекарић истакао је своје задовољство, казавши да се ради о једном од највећих урађених пројеката који су урађени посљедњих година у МЗ Брка.

„Овом станицом ријешен је велики проблем који смо имали на овом подручју. Желим да се захвалим Влади Дистрикта, посебно градоначелнику Еседу Кадрићу и шефу Мајазудину Вехабовићу који су били главни актери у реализацији овог пројекта“, изјавио је Пекарић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img