spot_img
spot_img

У Брчко стигли први дијелови нове лучке дизалице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Друга фаза модернизације брчанске „Луке“ започела је доласком првих дијелова за нову лучку дизалицу. Извођач радова ће одмах кренути у монтажу нове дизалице, а остали дјелови ће стизати сукцесивно у овисности од њихове израде.

– Четири камиона с првим дијеловима за нову лучку дизалицу прошли су царину, те смо добили одобрење од Управе за неизравно опорезивање за сукцесивни увоз, што значи да ће камиони с дјеловима, како буду пристизали, тако се и царинити – казао је Перица Јосић, равнатељ Јавног подузећа „Лука Брчко“. Он је додао како ће извођач радова, односно твртка из Латвије, одмах по истовару дијелова кренути и с монтажом нове дизалице.

По његовим ријечима сви дјелови за нову дизалицу требали би стићи у наредних 15 дана, а план за завршетак монтаже је 30 дана, те би пуштање у рад требало бити у уговореном року.

– Што се тиче треће фазе модернизације ‘Луке’ која обухвата реконструкцију пруге и изградњу приступне цесте, радови се одвијају планираном динамиком, те су у тијеку радови на аутоматизацији паркинга код граничног пријелаза, ради се плоча на шиповима, те надвожњак на Бијељинској цести – додао је Јосић.

Он је овом приликом замолио грађане Дистрикта за стрпљење док се радови на надвожњаку изводе, те да се промет одвија наизмјенично само једном траком уз регулацију прометним знацима и свјелосном сигнализацијом. У наредним данима је планирана и бетонажа поменутог надвожњака када ће прометница бити у потпуности затворена, те ће се промет одвијати алтернативним путевима, о чему ће јавност бити благовремено обавјештена.

Нова лучка дизалица, носивости 27 тона, у великој ће мјери побољшати и убрзати сам процес утовара и истовара роба, са чиме ће и само пословање „Луке“ бити успјешније, закључио је Јосић.

 

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img