spot_img
spot_img

Брчко: У циљу сигурности у школама реаговало Одјељење за образовање

spot_img
spot_img

Потакнути недавним немилим догађајем у једној основној школи који је потресао Србију, али и цијелу регију, Одјељење за образовање уз препоруку Владе Брчко дистрикта БиХ правовремено је реаговало и дало одређене задатке свим школама у Дистрикту.

Шеф владиног Одјељења за образовање Зоран Булатовић казао је како су из овог Одјељења одмах по сазнању о немилом догађају који је потресао Србију, правовремено реаговали према основним и средњим школама на подручју Брчко дистрикта.

„Појачан је рад стручних тимова посебно психолога, педагога и социјалних радника, одржани су ванредни родитељски састанци, те су појачана дежурства у школама. Такођер, на ванредној сједници Владе донесен је закључак да се забрани упораба мобилних телефона и ученика и наставног особља за вријеме наставног сата“, казао је Булатовић.

Поред Одјељења за образовање, везано за ове догађаје одржана је и ванредна сједница Владе, на којој су донесене одређене смјернице и закључци, а којима је циљ превентивно дјеловање.

„Тренутно смо у формирању једног радног тијела које ће се у континуитету озбиљније бавит оваквом проблематиком и давати одређене препоруке и смјернице како да се сви понашамо, како би се предвидјели такви случајеви и како се не би дешавало ни слично томе што се догодило у Србији“, додао је Булатовић.

Према његовим ријечима потребно је да се оствари што боља комуникација и самих родитеља с дјелатницима школе, јер једино је тако могуће, уколико се укаже одређени проблем, правовремено реагирати. А свакако, сурадња је неизбјежна и у погледу што квалитетнијег одгојно-образовног процеса дјеце.

Напомињемо, како је и Полиција Брчко дистрикта БиХ свакодневно активна у свим школским установама на подручју Дистрикта, те како су подузете све превентивне мјере у циљу заштите како ученика, тако и свих дјелатника у овим образовним установама.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img