Brčko: U četvrtak predavanje dr Ranka Rajovića

U Brčkom će u četvrtak biti održano stručno predavanje prof. dr Ranka Rajevića “NTC sistem učenja – učenje kroz igru”. Predavanje priređuje Omladinska organizacija Mali princ Brčko, a održava se u sklopu obilježavanja Dana Brčko distrikta.

Predavanje će se održati u četvrtak, 28.02.2019. godine u 18:00 u Omladinskom centru Brčko (Kino sala)

NTC sistem učenja je program namjenjen djeci svih uzrasta, izrađen u skladu sa najsavremenijim dostignućima iz oblasti neuronauka i neuropsihologije. Program je nagrađen od strane Svjetskog borda Mense prestižnom nagradom za najveći intelektualni doprinos društvu. NTC sistem učenja se primenjuje u 17 zemalja Evrope.

- Reklama -

„Po novim istraživanjima, poremećaji u učenju, koji se javljaju već u drugom i trećem razredu osnovne škole, nastaju usled nedostatka pojedinih aktivnosti u najranijem detinjstvu. Obično su u pitanju zaboravljene igre – kao što su skakanje, rotacija, a kasnije klikeri, lastiš, žmurke, itd. Upravo te aktivnosti podstiču stvaranje sinapsi, a živimo u vremenu kada su deca najvećim delom statična, ispred televizora i kompjutera. Potrebno je preneti naučna saznanja roditeljima, vaspitačima i učiteljima, jer u međuvremenu odrastaju generacije kojima je potrebna dragocena pomoć u razvoju“, tvrdi dr Ranko Rajović.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane građane, roditelje i lica koja se profesionalno bave obrazovanjem i vaspitanjem djece.

Ulaz na predavanje je besplatan.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime