Brčko: Treći Biznis forum od 3. do 5. oktobra

U organizaciji Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i uz tehničku podršku Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta BiH kao i podršku Ekonomskog fakulteta u Brčkom Univerziteta u Istočnom Sarajevu od 3. do 5. oktobra 2019. godine u Brčkom održaće se treći Biznis forum na temu „Dijaspora za partnerstvo“.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić kazao je da se nada da će se i nakon trećeg Biznis foruma doći do zaključaka koji će biti ideja vodilja za aktivnosti u budućem periodu.

- Reklama -

„Zadovoljstvo mi je što će Brčko ponovo biti domaćin Biznis foruma. Kao što je najavljeno ove godine tema je „Dijaspora i partnerstvo“ kao i iskorišćavanje mogućnosti za podršku privrednom razvoju ove lokalne zajednice. Ponovo ćemo, na jednom mjestu, okupiti i privrednike, predstavnike lokalnih struktura vlasti i naučnih ustanova kako bismo na što kvalitetniji način odgovorili na pitanje kako do unapređenja privrednog razvoja distrikta Brčko. Siguran sam da ćemo nakon ovog biznis foruma ponovo donijeti zaključke koji će biti ideja vodilja za naše aktivnosti u budućem periodu“, kazao je Milić.

Direktor Biznis foruma Brčko distrikta BiH Damir Bulčević kazao je da Biznis forum iz godine u godinu postaje jedan brend koji krasi Brčko distrikt BiH i da Distrikt može biti lider ekonomskog razvoja ovog regiona.

„Takođe, iz godine u godinu mi postajemo prepoznatljiva i ciljana adresa stranim investitorima. Upravo jedan od glavnih ciljeva Foruma jeste i poslovno umrežavanje svih privrednika – lokalnih, iz okoline i regiona, jer Brčko sigurno može biti lider ekonomskog razvoja ovog regiona. Na ovom biznis forumu očekujemo preko 400 učesnika. I ove godine zemlja partner je Švajcarska. Tehničku i zajedničku podršku imamo od UNDPI-ja koji će na Biznis forumu prezentovati i najbolje prakse iz petnaest opština u BiH. Imaćemo i prezentaciju strategije saradnje Brčko distrikta BiH s dijasporom, a sve to kako bismo mogli donijeti značajnije, konkretnije i bolje zaključke saradnje“, kazao je Bulčević.

Bulčević je na početku trećeg Biznis foruma rekao da će biti prikazan i film u kom su predstavljeni privrednici koji su se vratili iz dijaspore u distrikt.

„Oni danas funkcionišu i rade kao ozbiljne firme i imaju jednu dobru pretpostavku za blistavu privrednu budućnost. Time želimo pokazati da Distrikt, odnosno Vlada Brčko distrikta BiH ne gleda na dijasporu kao osobe koje nam doznačuju novac, nego ih gledamo na način da s njima u budućnosti treba da ostvarimo saradnju na poslovnom nivou“, kazao je Bulčević.

U Gradskoj vijećnici danas su gradonačelnik Siniša Milić i direktor Biznis foruma Damir Bulčević održali i sastanak sa predstavnicima Zirat banke koji su najavili mogućnost podrške privredi Brčko distrikta BiH.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime