spot_img
spot_img

Брчко: Све спремно за нову школску годину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Све је спремно за почетак нове школске 2022/23. године која у 15 основних и четири средње школе на подручју дистрикта Брчко почиње у понедељак петог септембра.

Зоран Булатовић, шеф Одјељења за Образовање у Влади Дистрикта каже да је данас почела педагошка година у свим објекатима Обданишта-забавишта „Наша дјеца“.

„У нову школску годину на подручју дистрикта Брчко кренуће око шест хиљада ученика основних школа, око 2.600 ученика средњих школа и 550 дјеце смјештене у обданишту“, рекао је Булатовић.

Он је овом приликом посебно истакао да је од данас у функцији и шести објекат обданишта отворен у Дубравама гдје је уписано 25 малишана у двије групе.

Према ријечима шефа Одјељења за образовање наставни кадар је спреман за почетак наставе у новој школској години у свим основним и средњим школама, школски објекти припремљени, већина уџбеника је набављена, а обезбијеђен је и превоз ученика за све ученике који путују.

„Што се тиче уџбеника набављена је већина уџбеника, а недостајући дио уџбеника биће дистрибуиран у наредних неколико дана. Набавка је обављена на нивоу прошлогодишње и за те намјене издвојено је око 450 хиљада марака“, рекао је Булатовић.

Шеф Одјељења за образовање наглашава да ће наредних дана ученици и њихови родитељи од стране надлежних у школама бити обавијештени о почетку наставе, распореду одјељења и смјенама.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img