spot_img
spot_img

Brčko: Sve spremno za novu školsku godinu

spot_img
spot_img

Sve je spremno za početak nove školske 2022/23. godine koja u 15 osnovnih i četiri srednje škole na području distrikta Brčko počinje u ponedeljak petog septembra.

Zoran Bulatović, šef Odjeljenja za Obrazovanje u Vladi Distrikta kaže da je danas počela pedagoška godina u svim objekatima Obdaništa-zabavišta „Naša djeca“.

„U novu školsku godinu na području distrikta Brčko krenuće oko šest hiljada učenika osnovnih škola, oko 2.600 učenika srednjih škola i 550 djece smještene u obdaništu“, rekao je Bulatović.

On je ovom prilikom posebno istakao da je od danas u funkciji i šesti objekat obdaništa otvoren u Dubravama gdje je upisano 25 mališana u dvije grupe.

Prema riječima šefa Odjeljenja za obrazovanje nastavni kadar je spreman za početak nastave u novoj školskoj godini u svim osnovnim i srednjim školama, školski objekti pripremljeni, većina udžbenika je nabavljena, a obezbijeđen je i prevoz učenika za sve učenike koji putuju.

„Što se tiče udžbenika nabavljena je većina udžbenika, a nedostajući dio udžbenika biće distribuiran u narednih nekoliko dana. Nabavka je obavljena na nivou prošlogodišnje i za te namjene izdvojeno je oko 450 hiljada maraka“, rekao je Bulatović.

Šef Odjeljenja za obrazovanje naglašava da će narednih dana učenici i njihovi roditelji od strane nadležnih u školama biti obaviješteni o početku nastave, rasporedu odjeljenja i smjenama.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img