Brčko: Sutra Vidovdanska trka (VIDEO)

Sve spremno za još jednu, 21. po redu, Vidovdansku trku u Brčkom. Organizatori su nakon otvaranja prijavnih mjesta, istakli da ove godine očekuju blizu 5 000 učesnika koji će se takmičiti u 16 različitih kategorija. Kao i predhodnih godina, na stazi u Brčkom, pojaviće se najzvučnija svjetska imena atletike.

– Što se tiče glavne trke, mogu reći, bićemo sigurno broj 1 u Evropi, ove godine. Oko 15, 16, učesnika Olimpijskih igara je na stazi. Oko desetak svjetskih velikih imena. Biće to zaista veliko uživanje na stazi taj dan, a slika koja će obići svijet, to je glavna trka i ja mislim da će to biti puzanje beba jer za taj snimak imamo ogroman broj zahtjeva za razmjenu – otkrio nam je Borislav Đurđević, direktor Vidovdanske trke.

- Reklama -

I ovogodišnja Vidovdanska trka, ima humanitarni karakter. Pored glavne trke od 10 km, tradicionalno će se organizovati i takozvana trka zadovoljstva, od 2 km, čija će startnina, biti uplaćena lokalnom Crvenom krstu.

– Pozivamo sve još jednom, da se prijave na trku dva kilometra. Ne moraju da trče, da protrčkaraju, prošetaju pa ko hoće, boga mi neka i pošteno istrči ali da se prijave sredstva. Minimalna sredstva od 10 maraka startnina idu na račun CK u Brčkom, a ta sredstva će biti strogo kontrolisana, namjenski trošena za doručak, užine u dječijim vrtićima i osnovnim školama u Brčkom – dodao je Đurđević.

Đurđević je istakao, da i ovogodišnju trku, podržavaju sve gradske službe. Pored, Policije, Javnog zdravsta, Konunalnog preduzeća I Puteva na ovoj manifestaciji angažovano je i oko 400 volontera. Pitali smo ih, kakvo je interesovanje za trku.

Na trci zadovoljstva dugoj 2 kilometra, kao i u puzanju beba, neće biti ceremonije proglašenja pobjednika. Organizatori su za sve učesnike obezbijedili medalje, smatrajući da je potrebno nagraditi svakoga od njih.

Prijave za 21.Vidovdansku trku su u toku. Posebna zainteresovanost vlada za trku zadovoljstva od 2 km. dakle, ukoliko i vi želite biti dio ove velike sportske manifestacije, možete se prijaviti do subote u 12 časova, u Brčanskom Omladinskom centru.

 

 

 

(eltatv.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime