spot_img
spot_img

Брчко: Сутра онлајн предавања на тему “Зелена економија”

spot_img
spot_img

U sklopu projekta “HelpDesk for business entities”, finansiranog od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke u okviru projekta EU4Business Recovery, Privredna komora Brčko distrikta BiH organizuje online predavanja na temu “Zelena ekonomija”.

U pitanju je ekonomski model koji se zalaže za održivi i profitabilni razvoj, tražeći situacije koje donose ekonomske, socijalne i ekološke koristi. Dakle, zelena privreda tvrdi da se društvena dobrobit može postići dok se istovremeno smanjuju ekološki rizici i ekološke prijetnje.

O tome kakve prilike nudi održivi razvoj, u kojim poslovnim sferama je moguće stvoriti održiv, zeleni biznis i kako do njega doći govoriće Armin Hodžić i Anela Karahasan.

Onlajn treninzi održaće se u četvrtak, 15. decembra i utorak, 20. decembra, u terminima od 9 do 15 časova. Učešće na treninzima je otvoreno za sve zainteresovane, a prijave se mogu dostaviti na email: info@brcko-pkomora.com ili putem telefona: 049/216-116.

Projekat EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati preduzetnice, mlade i druge ranjive grupe u osnivanju vlastitih biznisa i u prevazilaženju negativnih posljedica pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img