Brčko: Slobode lišeno lice za kojim je raspisana potraga PU Banja Luka, oduzeto mu vozilo

U okviru svojih aktivnosti policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 04.08.2022. godine u 10.30 sati, izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke “Pasat” kojim je upravljao M.A. rođen 1977. godine u Modriči, nastanjen u Sarajevu i tom prilikom u bazi potraga utvrdili da je za istim od strane Policijske uprave Banja Luka raspisana potraga zbog počinjenog krivičnog djela “Teška krađa”, zbog čega je isti lišen slobode, a potom predat pripadnicima Sudske policije Bijeljina.

Tokom kontrole takođe je utvrđeno da je lice M.A. vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, a provjerom u službenom registru novčanih kazni i da je višestruki povratnik u izvršenju teških saobraćajnih prekršaja, te da po osnovu neplaćenih kazni ima dug od 21.699 konvertibilnih maraka.

- Reklama -

Povodom navedenog, a u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH izvršeno je privremeno oduzimanje motornog vozila i Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime