Brčko: Skupština ponovo o fiskalizaciji

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta usaglasili su danas dnevni red 55. redovne sjednice Skupštine i zakazali je za srijedu 9. oktobra 2019. godine. Ova sjednica počeće nakon što poslanici nastave i okončaju 53. kao i 54. redovnu sjednicu Skupštine.

– Imamo obiman dnevni red 53. i cijelu 54. sjednicu koju nismo okončali ali Poslovnik nam nalaže da usaglašavamo dnevni red sjednica koje treba održati. Na dnevnom redu 55. sjednice konačno je Zakon o radu sa amandmanima koje je analizirao Ekonomsko-socijalni savjet – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine, podsjećajući da je nekoliko poslaničkih klubova intervenisalo na sam tekst zakona nakon okončanih javnih rasprava.

Usaglašeno je da u dnevni red ove sjednice uđu i nacrti zakona o dopuni Zakona o fiskalnim sistemima.

– Riječ je o poslovničkim inicijativama da se mijenja Zakon o fiskalnim sistemima. Predlagači su Socijalistička partija i nezavisni poslanik Uroš Vojnović. Vidjećemo šta je sadržaj tih zakona, vjerovatno izuzimanje određenih djelatnosti iz sistema fiskalizacije i prema tome će se donositi političke odluke u Parlamentu – rekao je predsjednik Kadrić.

U dnevni red 55. redovne sjednice uvršćen je Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta za prvo polugodište ove godine, nekoliko revizorskih izvještaja, više odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH kao i odluke o usvajanju elaborata o opravdanosti osnivanja i osnivanju visokoškolske ustanove u Brčko distriktu BiH.

– Imaćemo vrlo intenzivan rad jer sada praktično imamo tri zakazane sjednice Skupštine što će vjerovatno zahtijevati zasjedanje od nekoliko dana zaredom – zaključio je predsjednik Kadrić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime