spot_img
spot_img

Брчко: Ситуација са афричком свињском кугом се смирује

spot_img
spot_img
spot_img

Ситуација са афричком свињском кугом на подручју Дистрикта се полако стишава, јер у току ове седмице није забиљежен нити један случај заражен са овим вирусом, потврдили су из Пододјељења за ветеринарство у Влади Брчко дистрикта.

Шеф Одсјека за ветеринарство при Одјељењу за пољопривреду, водопривреду и шумарство у Влади Брчко дистрикта Коста Којић каже да послије четири мјесеца колико и траје ова ситуација са афричком свињском кугом на простору цијеле Босне и Херцеговине у Брчком се коначно на терену ситуација смирује и да није било нових позива.

„Тренутно на 249 имања на простору Дистрикта у којим је забиљежено присуство афричке свињске куге до данас је еутаназирано укупно 10.594 заражених свиња“, рекао Којић.

Према ријечима Којића, чланови Комисије Владе дистрикта раде и даље на процјењивању штете у домаћинствима која су погођена афричком свињском кугом.

Оно што је актуелно, Којић истиче да Кризни штаб тренутно ради на формирању одлуке која се односи на забрану набавке нових свиња јер у неким мјестима и даље је присутна у већој мјери афричка свињска куга.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img