Брчко: Ријешен проблем проширења православног гробља "Шумари" - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Ријешен проблем проширења православног гробља “Шумари”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта започела је 17. редовно засједање Информацијом о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Дистрикта, која је оцијењена као задовољавајућа.

Усвојени су Нацрт закона о измјени и допуни Закона о платама и накнадама судија и тужилаца у Брчко дистрикту у другом читању, Нацрт закона о измјени и допуни Закона о платама и накнадама правобраниоца и замјеника правобраниоца у Правобранилаштву Дистрикта у првом читању, те низ одлука о утврђивању јавног интереса.

Усвојена је и измјена закључка Скупштине са прошле сједнице у којем су прецизиране површине које би Брчко дистрикт требало да откупи у стечајном поступку фирме Бимекс, а за потребе проширења православног гробља на локацији Фарма.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да се ради о пребијању потраживања које Брчко дистрикт има према Бимексу у стечајном поступку.

„Уколико Одбор повјерилаца и стечајни управник прихвате ову понуду Брчко дистрикта, то ће бити, прије свега у интересу Дистрикта. Мислим да је на овај начин учињено једино што је било могуће с обзиром на цјелокупну ситуацију дуговања према Брчко дистрикту али и рјешавања проблема који православни вјерници имају усљед недостатка мјеста за укоп умрлих“, појаснио је Милић.

Милић је напоменуо да Скупштина није усвојила Извјештај о раду и финансијском пословању Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта јер су у оквиру те тачке дневног реда изнесени подаци од стране Управног одбора о одређеним проблемима у функционисању Фонда.

Предсједник Милић је истакао да је сједница Скупштине прекинута управо на тачки дневног реда која се односи на давање сагласности на Финансијски план Фонда здравственог осигурања за 2022. годину како би се до наставка сједнице утврдило да ли постоје оптерећења за буџет која нису планирана или се она могу укалкулисати у буџет за 2022. годину.

Милић је додао да ће се на наставку 17. редовне сједнице наћи усвајање Закона о играма на срећу у другом читању и да очекује да до тада пристигне још амандмана на тај закон.

„Закон би требало да ступи на снагу 1. јануара 2022. године. Већ сада се најављује да ће због одређених проблема када су у питању софтверска рјешења за примјену овог закона одређени чланови Закона бити пролонгирани. Њихова примјена неће почети 1. јануара 2022. године већ ће се предложити њихово одлагање“, навео је Милић.

Он је рекао да је наредно засједање 15. децембра и да ће се тада, вјероватно, пред посланицима наћи и коначан текст буџета Дистрикта за 2022. годину.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img