Brčko: Renoviranje Ginekologije biće završeno do kraja mjeseca

Renoviranje zgrade Ginekologije koja se nalazi u krugu Bolnice u Brčkom trebalo bi biti završeno u narednih mjesec dana, izjavio je za Radio Brčko Dušan Stokić, direktor Bolnice.

Prema njegovim riječima ostale su još neke sitne prepravke i nedostaci nastali zbog greške izvođača radova koji bi trebali biti ubrzo otklonjeni, a radni prostor doveden u funkcionalno stanje.

- Reklama -

“Operacioni sto i operacione lampe trebaju da stignu u roku od desetak dana i one će biti na vrijeme montirane, kako bi sve bilo kvalitetno i po standardima urađeno prije nego što se preselimo u zgradu ginekologije”, istakao je doktor Stokić.

Renoviranjem su obuhvaćeni radni prostori, operaciona i porođajna sala, neonatološka ambulanta i čekaonica.

Dušan Stokić, direktor Bolnice ističe da je glavni razlog pristupanja ovom poslu potreba da uz postojeću, ovo odjeljenje dobije još jednu salu za operacije, ali i stavranje funkcionalnijeg radnog prostora.

Sredstva za rekonstukciju ginekološkog odjeljenja, nabavku operacionih stolova, lampi i druge neophodne opreme u iznosu od oko 300.000 KM obezbjedila je JU  “Zdravstveni centar Brčko”.

Građevinski radovi na rekonstrukciji Ginekološkog odjeljenja brčanske Bolnice započeli su s prvim danima avgusta i trebali su da budu završni do kraja septembra, odnosno prije isteka roka od 60 radnih dana.

Zgrada Ginekologije građena je šezdesetih godina prošlog vijeka i od tad nije bilo ni jednog značajnijeg renoviranja. Prije početka radova Ginekološko odjeljenje brčanske Bolnice je potpuno preseljeno. Do završetka radova porodilište i dječiji boks biće na Pedijatriji, Ginkologija je preseljena na Odjeljenje hirurgije, a prijemna ambulanta je smještena uz službu hitne pomoći.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime