spot_img
spot_img

Брчко: Рекордер у неплаћању паркинга за два мјесеца скупио 17 уплатница

spot_img
spot_img

Наплативост услуга паркинга за протекла два мјесеца, особама у Брчком које су ту услугу користиле а нису куповале карту према регуларним процедурама, износи тек око 55 посто, што је изразито неприхватљиво за Јавно предузеће “Путеви Брчко”.

Како је најављено, ових дана се шаљу опомене а већ за осам дана ће бити тужени они који у том року не измире своје обвезе.

Од око 1.200 издатих карти за цјелодневно кориштење паркинга у оквиру једног мјесеца, наплаћено је тек око 700. Због тога ће 372 корисника за који дан на кућну адресу добити опомену да плате износ од 14 марака, а ако се оглуше на то, убрзо ће им стићи и позив на суд.

“Занимљиво је да има особа које су до сада накупиле више неплаћених дневних карти, а рекордер је особа која је накупила 17 таквих уплатница”, каже за Радио Брчко замјеник Директора у Јавном предузећу “Путеви Брчко”, Мато Итрић.

Наплата паркинг услуге власницима возила са страним регистарским ознакама се проводи посредством агенције из Лондона, а и таквих неплатиша има немали број, каже Итрић и напомиње да се већ данас креће у евиденцију осталих пристиглих неплатиша паркинга.

Итрић је још једном апеловао на све особе које су добиле уплатнице за услугу паркирања а нису платили да то ураде што прије, јер је Јавно предузеће “Путеви” законски приморано да тужи све такве кориснике, без изузетака.

Не треба ни подсјећати да се након судске пресуде износ за уплату драстично повећава због додатних трошкова.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img