spot_img
spot_img

Брчко: Реформа јавне управе тече по плану

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Реформа јавне управе у Брчко дистрикту тече устаљеном динамиком у складу са усвојеним документом Заједничка платформа којег су на нивоу БиХ усвојили ентитети, Брчко дистрикт БиХ и Вијеће министара БиХ, рекао је данас Координатор за реформу јавне управе при Влади Дистрикта, Давор Шолаја.

„Укоро ће се одржати заједнички састанак предсједавајућег Савјета министара БиХ, премијера оба ентитета и градоначелника Брчко дистрикта на којем се ће представити ток и процес реформе јавне управе као и потписивање неколико битних докумената који су важни за даљи процес реформи у БиХ“, нагласио је Шолаја.

Он је додао да наша локaлана заједница равноправно учествује у свим процесима када је реформа јавне управе у питању у БиХ те најавио и скоро потписивање Пословника о раду Координационог одбора за реформу јавне управе у циљу испуњавања једног од 14 приоритета у процесу приступања БиХ за чланство у Европској унији.

Пpедвиђено је да се на том састанку поново активира Фонд за реформу јавне управе који је неопходан за саму реализацију по Акционом плану реформе јавне управе.

Давор Шолаја је нагласио да је тај процес спор и дуготрајан и да је један од кључних приоритета процеса приступања БиХ за чланство у Eвропској унији.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img