Brčko: Radovi se nastavljaju, vode i dalje nema - nula49.com
spot_img
spot_img

Brčko: Radovi se nastavljaju, vode i dalje nema

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Od ranih jutarnjih sati, ekipe JP “Komunalno Brčko” d.o.o. nastavile su sa radovima na popravkama na vodovodnoj mreži, u nastojanju da se našim građanima što prije omogući nesmetano snabdijevanje vodom.

Naime, tokom jučerašnjeg dana, na dvije lokacije, u neposrednoj blizini graničnog prelaza i kod gradskog stadiona, na teže pristupačnoj lokaciji, došlo je do havarije na transportnom cjevovodu, što je uzrokovalo da veći dio gradskog jezgra ostane bez vode.

Vanrednim naporima zaposlenika RJ Vodovod i kanalizacija, omogućeno je većem broju domaćinstava na nižim nivoim da ipak dobiju vodu uz smanjen pritisak, tvrde iz JP Komunalno Brčko.

Radovi na popravci kvara kod graničnog prelaza se privode kraju, te je za očekivati da u poslijepodnevnim satima budu okončani.

Lokacija pucanja cijevi kod gradskog stadiona je utvrđena i trenutno se rade iskopi, nakon čega će se pristupiti sanaciji kvara.

Građane još jednom molimo za razumijevanje i strpljenje, jer su evidentni napori koje ulažu naši radnici da bi što prije omogućili normalizaciju u vodosnabdijevanju Brčkog, dodaju iz brčanskog javnog preduzeća.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img