spot_img
spot_img

Brčko: Psi lutalice napali djevojčicu u Boću

spot_img
spot_img

Prije nekoliko dana u Mjesnoj zajednici Boće psi lutalice nasrnuli su na djevojčicu na autobusnoj stanici po povratku iz škole. Ovo je dugogodišnji problem u ovom mjestu, a nakon ovog događaja mještani su u još većem strahu.

Poznato je već da su psi lutalice veliki problem na području cijelog Brčko distrikta, a prošlog tjedna je u mjestu Boće došlo do nasrtaja pasa lutalica na djevojčicu koja se vraćala iz škole.

„Kćerka je došla s autobusom i po izlasku iz autobusa napala su je dva psa, jedan je pokušao ugristi za nogu, ali u džepu joj je bio mobitel koji je spriječio ugriz. Dijete je kući došlo preplašeno, sva je se tresla i molim nadležne da nešto učine po ovom pitanju, jer djeca nisu sigurna na putu do škole i natrag“, kazao je Veselko Anđelović, otac napadnute djevojčice.

Predsjednik Mjesne zajednice Boće, Vladimir Ivić kazao je kako je ovo dugogodišnji problem u ovom mjestu i da su nakon ovog incidenta djeca, ali i starije osobe, u još većem strahu.

„Sve je više roditelja koji se žale kako su u strahu za svoju djecu, te da ih ne smiju puštati same na putu do škole. Bez obzira što je prijevoz za učenike osiguran, roditelji ili voze djecu u školu ili s njima čekaju na autobusnoj stanici jer se djeca boje“, kazao je Ivić.

Ivić je istaknuo, kako problem dolazi i od strane neodgovornih vlasnika pasa, koji ne brinu o svojim ljubimcima na adekvatan način, kao i mještana koji se nalaze u inozemstvu koji u vrijeme blagdana dolaze kući te djeci nabave psa, kojeg po povratku na rad u inozemstvo, pojedini ostavljaju na ulici.

Ovaj događaj prijavljen je nadležnim institucijama koje se brinu za pse lutalice, rekao je Vladimir Ivić, te su obećali da će ukloniti pse i riješiti ovaj problem u što kraćem roku. Tijekom dana kontaktirali smo i Javno poduzeće “Komunalno Brčko”, kako bi čuli i njihov stav, međutim do završetka priloga nismo dobili povratnu informaciju po ovom pitanju.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img