spot_img

Brčko: Pritvor za tridesetdvogodišnjaka zbog pokušaja ubistva na Prutačama

Published:

spot_img

Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je pritvor O.H. (32)* zbog sumnje da je prije dva dana u brčanskom naselju Prutače hicima iz pištolja pokušao ubistvo N.A. Osumnjičenom koji je deset puta osuđivan, uglavnom za imovinska i krivična djela s elementima nasilja, jednomjesečni pritvor određen je zbog opasnosti od bjekstva.

Pod nadzorom ovog tužilaštva, Policija Brčko distrikta BiH uhapsila je juče O.H. zbog sumnje da je prethodnog dana u naselju Prutače pucao iz pištolja na N.A u namjeri da ga liši života. Sumnja se da je iz pištolja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne povrede. Nakon toga, on se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni prevezen u brčanski medicinski centar, gdje je zadržan na liječenju. Događaju kvalificiranom kao pokušaj ubistva prethodila je kraća rasprava između njih dvojice kojom su nastavili međusobni konflikt započet u Brčkom.

Pošto je danas doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta O.H. je odmah ispitan, nakon čega je ovo tužilaštvo podnijelo prijedlog Osnovnom sudu Distrikta da mu odredi pritvor. Sud je u cijelosti prihvatio tužilačku ocjenu o opasnosti da će osumnjičeni pobjeći izrekavši osumnjičenom predloženu mjeru za uspješno vođenje postupka. U međuvremenu, Tužilaštvo i Policija nastavljaju istragu krivičnih djela ubistva, u pokušaju i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje.

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenom licu ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img