Brčko: Preminuo Teodor Lakić

U Ražljevu kod Brčkog danas, 22. februara, preminuo je Teodor Lakić. Dvadesetsedmogodišnji momak koji je ujedinio Brčko u humanosti izgubio je najveću bitku.

Teodorova majka umrla je 2011. godine i tada se njegova bolest pogoršala, otkad je primao insulin četiri puta dnevno.

- Reklama -

Ni otac ni on nisu imali nikakva redovna primanja, a njegova bolest nije bila na listi koje obezbjeđuju tugu njegu i pomoć, a nisu ispunjavali ni uslove za socijalnu pomoć, jer su imali zemlju koju nisu mogli obrađivati.

O teškoj sudbini ovog mladića oboljelog od dijabetesa, koji je bez ikakvih primanja živio sa ocem Rajkom pisali su svi lokalni, ali i regionalni mediji. U želji da pomognu maloj porodici koja je živjela u kući bez vode aktiviralo se čitavo Brčko. Brojne humanitarne akcije na razne načine pomogle su Teodoru – komšije, prijatelji i ljudi koji ga nisu ni poznavali, svi su donirali koliko su mogli.

Već posljednjih dana decembra za Teodora i Rajka pokrivena je nova kuća. Tada su najavljivani i planovi za proljeće, izolacija na vanjskim zidovima koja će činiti kuću toplijom…

“Biće mi lijepo ovdje. Imaću konačno kupatilo i toplu vodu”, rekao je tada Teodor.

Opijelo za Teodora počinje 23. februara u 12:00 časova ispred kuće žalosti u Ražljevu, a potom će biti sahranjen na pravoslavnom groblju u Ražljevu.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime