spot_img
spot_img

Брчко: Правоснажно осуђен посланик Дамир Булчевић

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У кривичном предмету који се води против Дамира Булчевића, посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ, због кривичног дјела фалсификовање исправе, вијеће Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ је дана 23.03.2023. године на јавној сједници донијело пресуду, којом је одбило жалбе изјављене од стране бранилаца оптуженог и потврдило првостепену пресуду Основног суда Брчко дистрикта БиХ.

Подсјећамо, првостепеном пресудом, оптужени, Дамир Булчевић, оглашен је кривим за кривично дјело фалсификовање исправе, јер је у току 2018. године у поступку именовања за шефа Инспектората Брчко дистрикта БиХ лажно потврдио непостојање сукоба интереса у вези с политичким ангажманом.

Дакле, исти је свјесно и намјерно, иако је у то вријеме обављао функцију унутар локалне организације Странке демократске акције, сачинио, овјерио и надлежном органу предао лажну изјаву у којој је навео да није члан органа политичких странака.

За наведено кривично дјело, утврђена му је казна затвора у трајању од 30 (тридесет) дана која се неће извршити уколико исти у року од 1 (једне) године не учини ново кривично дјело.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img