spot_img
spot_img

Brčko: Pravosnažno osuđen poslanik Damir Bulčević

Published:

spot_img

U krivičnom predmetu koji se vodi protiv Damira Bulčevića, poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH, zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, vijeće Apelacionog suda Brčko distrikta BiH je dana 23.03.2023. godine na javnoj sjednici donijelo presudu, kojom je odbilo žalbe izjavljene od strane branilaca optuženog i potvrdilo prvostepenu presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH.

Podsjećamo, prvostepenom presudom, optuženi, Damir Bulčević, oglašen je krivim za krivično djelo falsifikovanje isprave, jer je u toku 2018. godine u postupku imenovanja za šefa Inspektorata Brčko distrikta BiH lažno potvrdio nepostojanje sukoba interesa u vezi s političkim angažmanom.

Dakle, isti je svjesno i namjerno, iako je u to vrijeme obavljao funkciju unutar lokalne organizacije Stranke demokratske akcije, sačinio, ovjerio i nadležnom organu predao lažnu izjavu u kojoj je naveo da nije član organa političkih stranaka.

Za navedeno krivično djelo, utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 (trideset) dana koja se neće izvršiti ukoliko isti u roku od 1 (jedne) godine ne učini novo krivično djelo.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img