spot_img
spot_img

Брчко: Положен камен темељац за изградњу Универзитетског града “Калос”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дитрикта Синиша Милић, замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић и академик Недељко Станковић положили су данас камен темељац за изградњу Универзитетског града „Калос“ у нашем граду.

Будући први кампус овакве врсте у Брчком биће изграђен на површини од 28.000 метара квадратних и садржаваће укупно четири зграде намијењене студентима. Универзитетска зграда површине 7.000 метара квадратних биће изграђена за 120 дана, док је изградња три зграде са по сто стамбених јединица у склопу кампуса планирана за почетак идуће године, саопштили су представници Европског Универзитета из Брчког који су уједно и инвеститори овог пројекта.

Обраћајући се новинарима након полагања камена темељца за изградњу кампуса, предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић честитао је менаџменту Европског Универзитета у Дистрикту на овом пословном подухвату који се, како је рекао, подудара са плановима са амбицијама власти да Брчко буде студентски град.

„Надам се да је ово само почетак изградње једног квалитетног образовног високошколског процеса у Брчком, јер образовни процес не чине само зграде и надам се да ћемо са менаџментом свих универзитета и факултета у нашем граду заједнички изградити далеко квалитетнији образовни процес из којег ће изаћи квалитетни кадрови који ће својим знањем одговорити свим изазовима ове локалне заједнице, а и много шире“, истакао је Милић.

Замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић честитајући управи Универзитета на овом пројекту је рекао да је опште познато да су државе које имају добро високо образовање економски развијене и имају високи друштвени стандард.

„Данас свједочимо почетку радова на изградњи студенског кампуса и то је добар пут ка креирању нових знања која ће касније произвести и конкретне развојне пројекте у Брчко и БиХ“, нагласио је Домић додајући да без овако једног кампуса није могуће организовати наставу по савременим стандардима.

Академик професор доктор и власник Европског Универзитета у Брчком Недељко Станковић рекао је да је новац намијењен за финансирање овог пројекта из личних средстава и за следећу годину најавио долазак више од 600 студената из Индије и 150 студената из Италије.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img