Brčko: Poljoprivredno-medicinska škola dobila aneks

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je zajedno sa direktorom JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko Seadom Bečićem svečano otvorio novi aneks za nastavu ove škole u kojem se nalazi devet novih kabineta i šest učionica.

Osmanović je kazao da je ovo veliki dan za ovu školu i đake koji će dobiti kvalitetniju i bolju nastavu nego što su imali do sada.

- Reklama -

„Ovo je jedan veliki dan za JU Poljoprivrednau i medicinsku školu. Đaci će sada imati kvalitetniju nastavu i mnogo bolju nego što su imali do sada. Kompletan projekat je vrijedio oko 1.100.000 KM, dok je za opremu predviđeno ulaganje od 300.000 KM. U neke kabinete oprema je već i postavljena“, kazao je Osmanović.

Direktor JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta BiH Sead Bečić kazao je da je za sada urađen kabinet biologije i veterine, a do kraja godine očekuje se završetak kabineta medicine i tehnologije.

„Danas smo ponosni jer je naša škola na površini od 1.500 kvadratnih metara dobila nove učionice i kabinete. Na praktičnoj nastavi đaci treba da steknu vještine i upravo tako uređeni kabineti omogućiće im da steknu kvalitetne vještine. Cilj nam je da imamo dobre uslove kako za teoretsku tako i za praktičnu nastavu“, kazao je Bečić.

Nakon obilaska novog aneksa šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović kazao je da se nada da će JU Poljoprivredna i medicinska škola uskoro dobiti i fiskulturnu salu kako bi se sa tim zaokružio jedan školski kompleks.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime