Brčko: Policija zatekla sedam lica na izletištu, slijede im sankcije

Tokom proteklih 48 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH zaprimili su ukupno 77 prijava, izvršeno je ukupno 399 obilazaka lica kojima su od strane Inspektorata Kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 382 pronađeno na adresi, dok 17 nije, a uručeno je ukupno 52 rješenja o izolaciji.

Izvršeno je ukupno 179 obilazaka objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, a uručeno ukupno osam prekršajnih naloga, jedan zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja, a preostalih sedam zbog kršenja Naredbe o zabrani okupljanja tri ili više lica. Policija Brčko distrikta BiH je u 35 slučajeva izvršila pratnju ukupno 206 lica na njihove adrese stanovanja u Brčko distriktu BiH ili na putu prema drugim dijelovima BiH.

Izdvajamo događaje od 05.04.2020. godine. Prvi je nepoštovanje Naredbe Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH od strane lica M.A. i T.A. iz zaseoka Peškiri, koje se nalazi u karantinu. S tim u vezi policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzimali neophodne mjere i radnje, ostvarivši kontakt s policijskim službenicima Policijske stanice Čelić i zdravstvenim radnicima JZU, što je za epilog imalo zdravstveno zbrinjavanje pomenutih lica.

Drugi događaj desio se istog dana u 18.30 sati kada su policijski službenici na izletištu u Islamovcu zatekli sedam lica i to Č.M., M.Č., V.S., R.S., L.S., B.A. i K.E. svi nastanjeni u Brčko distriktu BiH. Sva lica će zbog nepostupanja po odluci nadležnih organa biti sanckionisana po članu 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Napomenimo i to da su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH dana 06.04.2020. godine u 02.45 sati kontrolišući poštovanje Naredbe o zabrani kretanja zaustavljali vozača motornog vozila marke “Golf”, koji je pobjegao ostavivši parkiran automobil. Pregledom vozila utvrđeno je da je riječ o licu M.S. rođenom 1998. godine, kojem će zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja biti izdat prekršajni nalog od 500 KM po članu 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, kao i zbog “Nepostupanja po naredbi ovlaštenog službenog lica “ iz člana 152. ZOBS-a na putevima BiH, čiji je iznos 100 KM.

Policija Brčko distrikta BiH dosljedno prati primjenu Naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje, te i ovom prilikom poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime