Brčko: Policija oduzela motocikl zbog duga od 3.500 KM

Policija Brčko distrikta BiH u cilju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju na putevima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na vozače motocikla i mopeda, vrši kontinuirane pojačane kontrole.

Tako su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH dana 21.06.2022. godine oko 16.00 sati u ulici Rejsa Džemaludina Čauševića izvršili kontrolu vozača motocikla marke „Suzuki” inicijala M.I. 2001. godište iz Brčkog.

- Reklama -

Tokom kontrole utvrđeno je da je motocikl neregistrovan, da je pomenuti vozač upravljao istim prije sticanja prava na upravljanje, a da u registru novčanih kazni pomenuto lice po osnovu neplaćenih kazni ima dugovanje u iznosu od 3.569 konvertibilnih maraka. S obzirom da se radi o višestrukom povratniku u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih navedenom licu je privremeno oduzet motocikl i deponovan u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi podsjetiti sve učesnike u saobraćaju na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa uz upozorenje da će intenzivne kontrole biti nastavljene u cilju beskompromisnog kažnjavanja svih prekršilaca saobraćajnih propisa radi prevencije ovakvih pojava u Brčko distriktu BiH.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime