spot_img
spot_img

Брчко: Подијељено 100 хуманитарних пакета

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом најрадоснијег хришћанског празника – Божића, чланице Кола српских сестара “Мајка Јевросима” из Брчког данас су грађанима слабијег имовинског стања уручиле око 100 пакета с основним животним потрепштинама.

Подјела прехрамбено-хигијенских пакета социјално угроженим грађанима Дистрикта сваке године, коју пред православни Божић уручују чланице Кола српских сестара, постала је дугогодишња традиција која се наставила и данас.

Тако је, у дворишту храма Успења Пресвете Богородице у Српској Вароши грађанима уручен један дио пакета. Предсједница Кола српских сестра Славојка Иљић истиче како пакети садрже основне живежне намирнице и хигијенске потрепштине, и како су уз њих ове године подијељени и пакетићи са слаткишима за најмлађе.

“Успјели смо прикупити средства за око стотину пакета. Већину њих ћемо да одвеземо до наших суграђана, јер су многи сами, болесни и непокретни”, изјавила је Иљићева.

Иако скромна, данашња хуманитарна помоћ итекако је значајна кориснику Горану Панићу из брчанског насеља Слијепчевићи који је изјавио како му та помоћ сваке године добро дође, јер није у могућности да себи осигура нормалне услове за живот.

“Желим да се захвалим Колу српских сестара. Оваквих акција би током године требало да буде више, јер је све више људи који су у стању социјалне потребе и којима је потребна оваква помоћ”, рекао је Панић.

Чланице Кола српских сестара, које дјелују при Српској православној цркви, новац су за пакете осигурале из донација, али и од својих прихода остварених продајом рукотворина и сувенира.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img