spot_img
spot_img

Брчко: Почиње исплата преосталих 20 процената подстицаја пољопривредницима за прошлу годину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчанским пољопривредницима ће напокон, већ од идуће седмице, почети исплата преосталих двадесет процената буџетског новца намијењеног подстицању производње у минулој години.

“Укупан износ је 2.900.000, а спискове са појединачним износима и именима произвођача, јуче смо упутили ка Дирекцији за финансије која ће их, чим прије, прослиједити ка банкама, а оне ће новац пребацити на рачуне пољопривредника. Све би требало бити врло брзо окончано”, казао шеф ресорног владиног Одјељења, Миленко Нинковић.

Истовремено, све је спремно да у складу са новим Правилником започне пријем захтјева за 2021., а новац би требао бити исплаћен до краја текуће године.

Чим нови Правилник буде објављен у Службеном гласнику, почиње његова званична примјена, што значи и пријем захтјева за овогодишње подстицаје.

“Сам пријем ће бити вршен до конца десетог мјесеца па нема потребе да пољопривредници стварају гужве за само подношење захтјева, тим прије јер ће наша служба дневно успјети обрадити најмање педесетак поднесених”, нагласио је Нинковић.

Чим захтјев буде у потпуности обрађен, у Одјељењу ће се сачинити и одлука о исплати такозваног “загарантованог” износа произвођачима.

“Велики посао нас очекује у наредних неколико мјесеци, кад је исплата новца за ову годину у питању, јер цијелу процедуру требамо окончати до краја текуће године”, истакао је Миленко Нинковић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img