Brčko: Pet lica uhapšeno u pretresu kladionice

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom protekla 24 sata zaprimili ukupno 39 prijava, izvršeno je ukupno 247 obilazaka lica kojima su od strane Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 234 pronađeno na adresi, dok 13 nije, a uručeno je ukupno 22 rješenja o izolaciji.

Izvršeno je ukupno 10 obilazak objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, jednom licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 8 Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, dok je pet lica lišeno slobode. Policija Brčko distrikta BiH je u 18 slučajeva izvršila pratnju ukupno 59 lica, na njihove adrese stanovanja u Brčko distriktu BiH, ali i onih koji su prolazili kroz Brčko na putu prema drugim dijelovima BiH.

Izdvajamo događaj od dana 02./03.04.2020. godine u periodu od 21.00 do 01.00 sati kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH na osnovu operativnih saznanja po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva “POLICIJSKI ČAS”, tokom koje je izvršen pretres jedne sportske kladionice i pet lica koja su potom lišili slobode. Riječ je o licima Z.M. rođenom 1966. godine, P.B. rođenom 1985. godine, D.M. rođenom 1981. godine, J.S. rođenom 1953. godine i svi nastanjeni u Brčkom, te T.R. rođenom 1964. godine nastanjenom u Loparama. Izvršen je i pretres četiri vozila koja koriste ova lica, a prilikom pretresa oduzeta je računarska jedinica i jedna kutija pištoljske municije sa 70 komada metaka kalibra 7,62 mm. Lica su lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Prenošenje zarazne bolesti” iz člana 221 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH dosljedno prati primjenu Naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje, te i ovom prilikom poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime