spot_img
spot_img

Брчко: Осуђен на седам и по година затвора због силовања и насиља у породици

spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ доказало је оптужбе против М. А. (32)* оптуженог да је прије четири године у Брчком, у кући у којој је живио с њом и њеном мајком, силовао малољетну пасторку.

Због присиљавања на сполни однос и вршења насиља над њом и ванбрачном супругом, М.А. је пред правосуђем дистрикта Брчко правоснажно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од седам и по година.

Тужилаштво Дистрикта процесуирало је М.А, јер је током 2017. и 2018. године, након што је његова супруга због порода остала у болници, присилио њену 14-годишњу кћерку из ранијег брака на сполни однос. И након тога је више пута присиљавао оштећену на сполни однос пријетећи да ће је претући и убити, уз упозорење да то не смије никоме рећи. Усто, Тужилаштво је оптужило М.А. да је пред малољетним сином, рођеним 2017. године, у више наврата вршио насиље над силованом пасторком и супругом, ударајући их тврдим предметима по тијелу и глави наносећи им повреде и угрожавајући тјелесну цјеловитост и мир чланова породице. Малољетна жртва силовања и породичног насиља случај је пријавила наставницима у школи и полицији -наводи се у оптужници.

Поступајући по пријави Тужилаштво је, у сарадњи с Полицијом дистрикта Брчко, спровело истрагу, након чега је прошле године против М.А. подигло оптужницу пред Основним судом, оптуживши га за кривична дјела Силовање (из члана 200 став 6 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) и Насиље у породици (из члана 218 став 4 Кривичног закона). Пошто је у цијелости доказало оптужбе пред судом М.А. је средином ове године првостепеном пресудом осуђен на јединствену казну затвора у трајању од седам година и шест мјесеци. Претходно му је за силовање утврђена казна затвора од седам година, док му је за насиље у породици утврђена појединачна затворска казна од једне године. У наставку поступка, Апелациони суд дистрикта Брчко недавно је одбио жалбу одбране оптуженог, потврдивши у цијелости првостепену пресуду којом је тако правоснажно осуђен на седам и по година затвора.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img