spot_img
spot_img

Брчко: Оптужница за покушај силовања старице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након брзе и свеобухватне истраге, која је трајала два мјесеца, Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Џ.И. (50)* због сумње да је у овом граду покушао силовати 79-огодишњу старицу у њеној кући.

Оптужницом је уједно затражено и продужење притвора који му је након хапшења одређен због опасности да ће поновити или довршити покушано кривично дјело.

Тужилаштво Дистрикта оптужило је Џ.И. да је 26. новембра око 17,00 сати, у њеној кући у Брчком, покушао присилити на сполни однос М.Ђ., рођену 1940. године. Џ.И. се терети да је, након што је с маском на лицу кроз полуотворен прозор у трпезарији ушао унутра, жртви задао више удараца по глави и тијелу савладавши тако њен отпор. Он је затим покушао сполни однос с њом, а када није успио, натјерао ју је на блудне радње – наводи се оптужници.

Припадници Полиције Дистрикта ухапсили су Џ.И. у 01.00. сат иза поноћи при његовом покушају да изађе и побјегне кроз прозор кроз који је и ушао у кућу жртве. Након што је спроведен у просторије Тужилаштва, гдје је испитан у својству осумњиченог, одређен му је једномјесечни притвор. Њему је због опасности да ће поновити или довршити покушано кривично дјело притвор најприје продужен за два мјесеца, док је оптужницом затражено и ново продужење ове мјере.

Тужилаштво Дистрикта наставља процесуирање Џ.И. стављајући му на терет да је употребом силе покушао присилити другог на сполни однос. С тим у вези, он је оптужен за кривично дјело силовања, у покушају (из члана 200 став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) с прописаном казном затвора од три до десет година. Након брзо спроведене истраге, Тужилаштво је оптужницу против њега доставило на даљњи поступак Основном суду Брчко дистрикта БиХ, гдје је у цјелости потврђена.

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ
ЗЕКЕРИЈА МУЈКАНОВИЋ

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img