spot_img
spot_img

Brčko: Omladinski centar “Vermont” održao edukacije za srednjoškolce

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Omladinski Centar “Vermont” je tokom jučerašnjeg (29.02.) i današnjeg dana (01.03.) organizovao i uspješno sproveo ukupno 8 inspirativnih edukacija o demokratskim principima i aktivnom učešću u izborima za mlade u Brčkom.

Više od dvije stotine (200) mladih iz 4 srednje škole (Ekonomska škola Brčko, JU Gimnazija “Vaso Pelagić”, Poljoprivredna i medicinska škola i JU Tehnička Škola) aktivno je učestvovalo u ovom projektu.

Mladi su se upoznali sa terminologijom vezanom za izborne procese, te su iskušali svoje znanje o procesima donošenja odluka u Brčko distriktu BiH, kroz interaktivan kviz. Na ovaj način smo zaintrigirali i animirali ssrednjoškolce da se priključe Parlamentu mladih koji je sastavni dio projekta i obuke mladih ljudi da postanu novi lideri i da učestvuju u procesdima donošenja odluka.

Edukacije su održane u sklopu projekta “Omladinski parlament – Kreiranje novih generacija lidera”, koji se realizuje se uz podršku Američke ambasade.

Ova inicijativa ima za cilj da podrži razvoj liderstva među mladima i podstakne ih na aktivno građanstvo. Nastavak projektnih aktivnosti će sigurno doprinijeti izgradnji bolje zajednice i stvaranju pozitivnih društvenih promjena.

Moramo istaknuti i da smo izuzetno ponosni na mlade koji su pokazali entuzijazam i angažman tokom edukacije, razmenjujući ideje i učeći o demokratskim vrijednostima i procesima, zaključuju iz OC Vermont.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img