spot_img
spot_img

Брчко: Окончана 17. редовна сједница Скупштине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ окончала је данас 17. редовну сједницу на чијем дневном реду је размотрено преосталих једанаест тачака, од којих је дио одложен за 19. редовну сједницу.

Размотрена је информација Дирекције за финансије Брчко дистрикта о свим потребама које се тичу технологија, између осталог и програма софтвера који би њихов рад учинио ефикасним те је усвојен закључак којим се обавезује Дирекција да у року од шездесет дана изврши анализу и провјери стање на тржишту и о томе информише Скупштину како би се већ од наредног ребаланса буџета могао планирати дио средстава неопходних за набавку одговарајућих софтвера и хардвера.

Предсједник Скупштине Синиша Милић истакао је да је стање у Дирекцији прилично лоше, посебно у дијелу информатичке опремљености. Он сматра да то може утицати на обављање њених функција и довести у питање примјену новог Закона о играма на срећу који је из тог разлога одложен за 19. редовну сједницу.

„Током дискусије исказана је и потреба за ажурнијим праћењем потреба за информатизацијом и дигитализацијом појединих Владиних одјељења и органа управе“, рекао је Милић.

Предсједник Милић је напоменуо да је вођена занимљива дискусија и о стању у образовању гдје је такође указано на потребу озбиљнијег сагледавања стања у том важном сегменту друштвених дјелатности и од надлежног одјељења је затражено да сачини нову, детаљну информацију на бази свих дискусија које су се данас могле чути за скупштинском говорницом.

У другом наставку 17. редовне сједнице размотрена је информација о попису улица у градским, приградским и сеоским подручјима након чега је усвојен закључак Скупштине да Влада Дистрикта у року од деведесет дана изврши попис свих насељених улица у градским, приградским и сеоским подручјима које још увијек немају свој назив и тај списак достави скупштинској комисији која ће бити формирана

у року од тридесет дана, у којој ће бити посланици и представници Владе и која ће завршити тај посао.

За 19. редовну сједницу одложено је разматрање информација које се односе на наплату закупнине пословних простора, јавни позив удружењима грађана, те на поступак и динамику израде просторно-планске документације као и на број дјеце која су изгубила право на дјечји додатак у периоду 2020–2021. година.

За 18. редовну сједницу одложено је разматрање информације о стању у Заводу за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img