spot_img
spot_img

Брчко: Огрев и до 30 одсто скупљи ове године

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Решид Шаховић, један од брчанских продавача огрева који врши услуге продаје, цијепања као и довоза огрева на кућну адресу каже да је цијена и до 30 одсто скупља у односу на исти период прошле године на подручју Дистрикта.

„За пет метара дрва букве и храста неопходно је извојити издвојити 600 марака, а за храст 550 марака, док за пет метара исјечене букве неопходно је издвојити 700 марака, а за пет метара исјеченог храста 600 марака“, истакао је Шаховић.

Он каже да грађани Брчког све више се одлучују за куповину дрва у врећама које коштају 10 марака по врећи, док је 8 марака уколико ће купац доћи по врећу дрва својим превозним средством.

Шаховић додаје, да се имеђу осталог суочавају и са другим проблемима који отежавају саму продају, а то је проналазак обучене радне снаге.

Грађани Дистрикта се увелико припремају за предстојећу зиму иако је љето, и како кажу на вријеме су се одлучили да крену у куповину огрева за зиму, јер су љети цијене увијек ниже него на јесен, те је свакако боље обезбиједити огрев на вријеме.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img