spot_img
spot_img

Brčko: Oduzeto vozilo i motocikl

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta BiH u kontinuitetu provodi aktivnosti kontrole saobraćaja, a koje su rezultirale privremenim oduzimanjem jednog motornog vozila i motocikla od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Tako su policijski službenici dana 22.02.2024. godine u 12.35 sati vršeći redovne poslove i zadatke u mjestu Gornji Rahić iz saobraćaja isključili vozača motornog vozila marke “VW JETTA” inicijala M.T. rođenog 1978. iz Gornjeg Rahića, koji je upravljao neregistrovanim vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom u Registru neplaćenih kazni utvrđeno je da ovo lice ima dug u iznosu od 29.160 konvertibilnih maraka.

Istog dana u 12.30 sati u ulici Tina Ujevića policijski službenici su iz saobraćaja isključili vozača motocikla nepoznate marke i bez registraskih oznaka inicijala R.A. rođenog 2005. godine iz Gornjeg Rahića za kojeg je utvrđeno da motociklom upravlja prije sticanja prava na upravljanje. Izvršenom provjerom u registru neplaćenih novčanih kazni utvrđeno je da navedeno lice ima dug od 3.003,60 konvertibilnih maraka.

S obzirom na to da se radi o višestrukim povratnicima u izvršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i zbog osnova sumnje da će lica M.T. i R.A.nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno su im oduzeti motorno vozilo odnosno motocikl, te deponovani u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv njih će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju i ovom prilikom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img