spot_img
spot_img

Brčko: Održavanje puteva u Distriktu redovno

spot_img
spot_img

Snijeg koji već nekoliko dana pada na području Brčko distrikta nije za sada ugrozio putnu infrastrukturu i sve saobraćajnice su prohodne i čiste.

“Sva rasoloživa mehanizacija za čišćenje puteva u Brčko distriktu bila je minulih dana na terenu i obavljala svoj posao, čišćenjem po prioritetima”, rekao je Jasmin Mešić šef zimskog štaba Javnog preduzeća „Putevi Brčko“.

On je dodao da se čiste i održavaju prvo magistralni i regionalni putevi, te obilaznica oko Brčkog, potom glavne gradske ulice i trotoari u gradu, sobraćajnice po selima, pa tek onda manje gradske ulice, parking površine i prilazi nekim objektima.

„Posebnu pažnju posvećujemo saobraćajnicama u brdskim dijelovima Distrikta gdje su padavine dosta obilnije i njih češće obilazimo i održavamo“, dodao je Mešić.

On je rekao da će se u saradnji sa JP „Komunalno Brčko“ održavati i trotoari u gradu kako bi i pješaci imali usljed eventualnih padavina nesmetan prolaz.

Jasmin Mešić je potvrdio da ima dovoljno mehanizacije i posipnog materijala i pozvao sve vozače na oprez prilikom vožnje u zimskim uslovima.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img