spot_img
spot_img

Brčko: Održano predavanje profesora dr Milomira Stepića

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

„Geopolitički pojmovnik Balkana“ naziv je knjige autora, dr Milomira Stepića koja je sinoć promovisana u Brčkom, u organizaciji Konzervativnog kluba.

“Geopolitički pojmovnik Balkana” je knjiga koja pruža detaljan i ambiciozan uvid u geopolitiku jugoistočne Evrope.

„U knjizi sam, sa geopolitičkog stanovišta, obradio nekoliko grupa pojmova – sve države Balkana, sve veće narode Balkana, kao i male etničke grupe, koje su se u poslednjih stotinjak godina asimilovale. Rad na pojmovniku sam prekidao pišući druge knjige i radove, ali tridesetak godina se misli pojmovnički“, rekao je dr Stepić.

Prema riječima dr Stepića, knjiga je dobila i jednu uglednu nagradu i izvršila prodor u geopolitičkoj nauci, baveći se i starim i klasičnim pojmovima u oblasti geopolitike ali i nekim novim pojmovima kojih je veoima puno. Druga tema koju su obradili jeste Srpska internet akademija, koju je pokrenuo Branimir Nešić u okviru izdavačke kuće CATENA MUNDI.

Stepić ističe da su na ovom predavanju odgovorili na neka pitanja koja se ne uče na našim fakulktetima, odnosno istinama koje su malo prikrivene.

Na promociji knjige publici se prvi put u Brčkom obratio direktor i glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće iz Beograda CATENA MUNDI Branimir Nešić koji je rekao da ova izdavačka kuća postoji već 11 godina i da je objavila više od 220 knjiga.

„Naša izdavačka kuća se pretežno bavi nacionalnim izdavačkim radom. Polja interesovanja su istorija, duhovnost, društveno političke okolnosti i integralna srpska kultura“, istakao je Nešić.

„Knjiga „Geopolitički pojmovnik Balkana“ profesora dr Milomira Stepića po mom dubokom uvjerenju je jedna od rijetkih knjiga koja će u budućnosti da se izdvoji po svom kvalitetu i značaju. Ovo je knjiga koja je po prvi put predstavljena na naučno – metodološki način i da bi srpski narod pravilno mislio i da ne bi griješio u budućnosti kao što je to griješio u 20. vijeku, mora da ima pravilno rasuđivanje o pojmovima. Pojmovi su osnovne jedinice razumijevanja svijeta i to je knjiga koja treba na prvom mjestu da nam protumači pojmove ovdje na prostoru Balkana, koji će nam pomoći da spoznamo i sebe i naš položaj u prošlosti, te da u sadašnjosti pronađemo mudre načine i politiku kako da našoj generaciji pružimo perspektivniju situaciju od one koje koju smo mi naslijedili od naših očeva“, naglasio je Nešić.

U ime organizatora Miloš Subotić kaže da se oni trude da donesu neke nove sadržaje u naš grad, kako bi obogatili intelektualni i društveni diskurs u Brčkom, te se nadaju da je ovo samo početak saradnje sa jednom od najuglednijih izdavačkih kuća, koja se ponosi izdanjima na temu srpskog nacionalnog pitanja, kulture i tradicije.

Promocija knjige „Geopolitički pojmovnik Balkana“ profesora dr Milomira Stepića održana je u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img