spot_img
spot_img

Брчко: Одржана прва јавна расправа о предлогу буџета

spot_img
spot_img

Комисија за буџет Скупштине Брчко дистрикта, у сарадњи с Владом и Дирекцијом за финансије Дистрикта, одржала je прву јавну расправу о предлогу буџета за 2023. годину с представницима мјесних заједница, удружењима грађана, појединцима и осталима.

Предложени буџет за 2023. годину износи 281.381.660 КМ и у односу на првобитни предлог буџета за 2022. годину већи је за 42.000.000 КМ.

Предсједавајући скупштинске Комисије за буџет Срђан Блажић напоменуо је да је до тога дошло углавном због повећања прихода по основу индиректних пореза, те да је за капитални буџет издвојено 30.000.000 КМ, док се 33 одсто буџета односи на бруто плате и накнаде запослених у јавном сектору.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић подсјетио је да је Влада у законском року упутила у скупштинску процедуру предлог буџета Дистрикта за 2023. годину и да очекује да ће бити усвојен почетком децембра.

На првој јавној расправи грађани су истакли да је потребно ријешити проблем водоснабдијевања у мјесним заједницама широм Дистрикта, ријешити комуналну и путну инфраструктуру као и обезбиједити бољу здравствену услугу.

Позивају се грађани да учествују на још двије јавне расправе које ће бити одржане у четвртак, 20. октобра с почетком у 17 часова и у суботу, 22. октобра с почетком у 12 часова.

Јавне расправе биће одржане у сали за пленарна засједања Скупштине и преносиће се уживо на Јутјуб (YouTube) каналу Скупштине: https://youtu.be/0WhEFvXcQjs.

Своје предлоге за расподјелу буџетских средстава у 2023. години грађани могу поднијети писаним путем, у наредна два мјесеца, на протоколу Скупштине или путем мејла info@skupstinabd.ba.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img