spot_img
spot_img

Брчко: Одобрене измјене Закона о високом образовању

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је на данашњој започетој редовној сједници одобрила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању у Брчко дистрикту БиХ на приједлог Одјељења за образовање.

Овим прописом усклађују се циљеви и принципи високог образовања са европским стандардима и Оквирним законом те се врши усклађивање одредби које се односе на поступак акредитације високошколских установа. Уједно, основни концепт нацрта укључује, између осталог, прописивање дјелатности универзитета, њихових организационих јединица као и високих школа, те детаљније оснивање и укидање студијских програма.

Такође, Влада је усвојила Смјернице за израду нацрта закона о јавној управи Брчко дистрикта БиХ на приједлог Канцеларије градоначелника.

На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге, дата је сагласност на Извјештај ГРЕВИО комитета за Босну и Херцеговину о законодавним и другим мјерама предузетим за спровођење одредаба Конвенције Савјета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img