spot_img
spot_img

Brčko: Odobrene izmjene Zakona o visokom obrazovanju

Published:

spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na današnjoj započetoj redovnoj sjednici odobrila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje.

Ovim propisom usklađuju se ciljevi i principi visokog obrazovanja sa evropskim standardima i Okvirnim zakonom te se vrši usklađivanje odredbi koje se odnose na postupak akreditacije visokoškolskih ustanova. Ujedno, osnovni koncept nacrta uključuje, između ostalog, propisivanje djelatnosti univerziteta, njihovih organizacionih jedinica kao i visokih škola, te detaljnije osnivanje i ukidanje studijskih programa.

Takođe, Vlada je usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o javnoj upravi Brčko distrikta BiH na prijedlog Kancelarije gradonačelnika.

Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, data je saglasnost na Izvještaj GREVIO komiteta za Bosnu i Hercegovinu o zakonodavnim i drugim mjerama preduzetim za sprovođenje odredaba Konvencije Savjeta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img