Brčko: Odluka o proslavi maturskih večeri na školama i učenicima

Nakon popuštanja epidemioloških mjera na prostoru Brčko distrikta sasvim je izvjesno da će proslave maturskih večeri za učenike završnih razreda srednjih škola najvjerovatnije biti održane tokom ovog mjeseca.

Ova informacija je postala aktuelna nakon što je tokom jučerašnjeg dana većina maturanata dobila poruke od svojih profesora da bi proslava maturske večeri trebala biti održana za desetak dana, te da se učenici izjasne o tome.

“Odjeljenje za obrazovanje nema nadležnost da organizuje maturske večeri i odluku o održavanju i terminu kada će se to desiti isključivo donose srednje škole i učenici”, potvrdio je za Radio Brčko Senad Osmanović, šef ovog Odjeljenja.

Konačna potvrda informacije o održavanju maturskih večeri bi trebala uslijediti u petak nakon sjednice Kriznog štaba odnosno u ponedjeljak naredne sedmice kada će zasjedati Vlada Brčko distrikta kada bi Odjeljenje za zdravstvo trebao donijeti preporuke kako bi ta okupljanja trebala da izgledaju.

“Za sada je sasvim izvjesno da najvjerovatnije neće biti održan defile maturanata kroz grad kao što je to bila praksa prethodnih godina”, istakao je Osmanović

Više informacija o održavanju maturskih večeri i njihovom terminu učenici završnih razreda i njihovi roditelji mogu dobiti u svojim matičnim školama.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime