spot_img
spot_img

Брчко: Од сриједе Јавни позив за самозапошљавање у пољопривреди

spot_img
spot_img
spot_img

Завод за запошљавање Брчко расписује Јавни позив за пријаву по Програму самозапошљавања у пољопривреди на подручју Дистрикта 2019. Позив ће бити расписан у сриједу, 22.01.2020. године и трајаће до 28.01. текуће године.

Како сазнајемо од директора Завода Владе Јевтића, право пријаве имају особе које покрећу дјелатности из области пољопривреде, а који се односе на примарну пољопривредну производњу, улагање у прераду пољопривредних и рибљих производа, изградњу, обнову и/или реконструкцију пољопривредних објеката и куповину механизације и опреме за пољопривредну производњу.

Јевтић је рекао како овај Јавни позив Завод расписује са средствима из 2019. године те да су услови за пријаву исти као и претходне године.

“Услов за пријаву на јавни позив је да пољопривредни произвођачи региструју своју дјелатност, те да се одјаве са Завода и у сљедеће двије године буду пријављени на своју дјелатност и уплаћују порезе и доприносе”, истиче Јевтић.

Укупан износ средстава за реализацију Програма износи 554.600 марака, од чега је пола милиона осигурано из Буџета Брчко дистрикта за 2019. година, а остатак средстава су средства преостала из Програма самозапошљавања у пољопривреди на подручју Брчко дистрикта у 2018. години.

“У Заводу претпостављамо да ће у овом Програму средства добити укупно 25 до 30 особа с обиром на то да је минимални износ исплате средстава 20.000, а максимални 25.000 КМ”, рекао је Јевтић.

Према Јевтићевим ријечима, Јавни позив требао би бити реализован у сљедећа три мјесеца.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img